Kézműves élelmiszerek
Kézműves ajándékok
Céges Ajándékok
Természetes illatszerek
Portéka blog
Kaldeneker fahéjas-mézes almadzsem
A fahéj közkedvelt fűszer a desszertek készítésénél. Főként az alma és körte fűszerezhető vele a legfinomabban. Az almás rétes szinte elképzelhetetlen nélküle. Mézzel selymesebbé, a fahéj pikánsabbá teszi az almából készült dzsemet. Az összhatás egy simogató, lágy rétes töltelékre emlékeztető finomság.
Felhasználása: hasonlóan a gyümölcsből készült dzsemekhez, palacsintába, süteményekbe töltve, fánkra kanalazva fogyasszuk. Linzertésztából vagy réteslapból készült sült kosárkákat is megtölthetünk vele. Müzlire, joghurtra is kanalazhatjuk.
Összetétele: alma, cukor, méz, fahéj, szegfűszeg, pektin, étkezési citromsav
Gyümölcstartalma: 85g gyümölcs/100g
Eltartható: 1 évig, felbontás után hűtőben kell tárolni.