Kézműves élelmiszerek
Kézműves ajándékok
Céges Ajándékok
Természetes illatszerek
Portéka blog
Tamás pince Citrom lekvár
A citrom magas rost és savtartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, erősíti a gyomorfalat. Féreghajtó és puffadásgátló. Vértisztító hatású, erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásos betegségeket. Szépségápolásban is gyakran alkalmazzák, mert kisimítja a bőrt, ragyogóvá teszi a hajat és fehéríti a fogakat.
Ajánlható: Fehér húsokhoz, halételekhez, salátákhoz, édességekhez. Jahni László Séf (Kistücsök Étterem, Balatonszemes) ajánlata: Pácolt fogasfilé napraforgó csírával és citrom zselével. Császármorzsa citrom zselével.
Azokat a terményeket - akár virág (levendula, pitypang, stb.), akár gyümölcs ( szeder, ribizli, dió, mandula, stb.) -, amelyekből a zseléket, dzsemmeket, szörpöket készülnek, egyáltalán nem permetezik és nem trágyázzák. A termékek családi recept alapján tartósítószer, aroma, ízfokozó, mesterséges szinezék nélkül, házi módon készülnek.
Mivel a készítmények tartósító szert nem tartalmaznak, nyitás után hűtve kell tárolni és 4 héten belül el kell fogyasztani.