Kézműves élelmiszerek
Kézműves ajándékok
Céges Ajándékok
Természetes illatszerek
Portéka blog
Tamás pince Levendula zselé
A növény neve a római lavare (mosni) igéből ered. Az ókori görögök és rómaiak tisztító, fertőtlenítő, élénkítő és nyugtató hatásáért kedvelték, még húsok ízesítéséhez is használták. Egyszerre élénkít és nyugtat, lazít.
Ajánlható: juh- és kecskesajtokhoz, de más lágysajtokhoz is, valamint citromfagylalthoz. Jahni László Séf (Kistücsök Étterem, Balatonszemes) ajánlata: Majorannás csirkemájas levendula zselével. Levendulás házi krémes.
Azokat a terményeket - akár virág (levendula, pitypang, stb.), akár gyümölcs ( szeder, ribizli, dió, mandula, stb.) -, amelyekből a zseléket, dzsemmeket, szörpöket készülnek, egyáltalán nem permetezik és nem trágyázzák. A termékek családi recept alapján tartósítószer, aroma, ízfokozó, mesterséges szinezék nélkül, házi módon készülnek.
Mivel a készítmények tartósító szert nem tartalmaznak, nyitás után hűtve kell tárolni és 4 héten belül el kell fogyasztani.