Kosár:

(A kosár üres)

Ügyfélszolgálat:+36 70 300 22 77

1.Mesélj egy kicsit magadról és a PoCat Factory születéséről!

Művészettörténészként végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán.

Már az egyetemi évek alatt is, ha épp akadt egy kis szabadidőm buzgón varrtam vagy üveg és réz ékszereket készítettem. A mai napig előkerülnek a szerszámok és saját vagy barátok szórakoztatására készítek ezt-azt, de a fő profilom, ha lehet ezt így megfogalmazni, a filc és a varrás lett.

Nem lehet éles váltásról beszélni, inkább szép lassú átmenet az ékszerek és a filcek között. Főleg, hogy szívesen kombinálom is a kettőt a filccel bélelt medálokban. Viszont a filcnél valahogy szerencsésebb párosítás a maximalizmusom és az apró egyenletes kézi öltések hada, ez az első eset, ahol végre ténylegesen ki tudom használni és nem hátráltat tökéletesre való törekvésem. Na jó, talán az elején egy kicsit mégis így volt. Hányszor fejtettem le az első darabokat, mert nem tűnt egyenletesnek a varrás. Ma már nagyjából vakon csinálom és ez az egyik legjobb része a filcek születésének. Kikapcsolok mellette teljesen és csak arra leszek figyelmes, hogy jöhet is a következő.

Nehéz a konkrét születéséről beszélni, mert az egész egy sokéves folyamat része. Ami hobbiként indult, hogy örömet szerezhessek közeli barátoknak. Ezt követte a sok pozitív visszajelzés, ajánlás ismerősök ismerőseinek és rengeteg biztatás. Biztatásra a mai napig szükségem is van, erre nagy szerencsémre megtaláltam a legmegfelelőbb embert, aki az elmúlt két évben azzal, hogy 110%-ban mellettem állt hatalmasat lendített a dolgokon.

Még a név is teljesen véletlenül született, eredetileg Pocket Cat akart lenni és egyik reklámos ismerős kommentelte az egyik képem alá, hogy nem lenne e jobb így összevonva. De. Sokat köszönhetek a barátoknak, ismerősöknek és persze a családomnak. Anyukám lassan 15 éve készít csodás textileket, így a gyakorlati dolgokban ő segített rengeteget.

2.Melyik a kedvenc saját készítésű ékszered?

Mindig az, amire nincs időm. Például a kaméleon és a krokodil, igaz kicsit hosszabb idő alatt készülnek, meg lehet furán hangzik, de szeretek a zölddel dolgozni. Amúgy próbálom váltogatni azt, hogy épp mit varrok, nehogy véletlenül megunjam. Mégis van pár, amit csak akkor tudok elővenni, amikor ténylegesen érkezik rá megrendelés, ők pont ilyenek. A nehogy megunjam problémára már kidolgoztam egy egészen jól bevált munkafolyamatot. Vagyis mindig 1 típuson ülök 1-2 napig és a lehető legtöbbet megvarrom belőle, így kerül tartalékba is és a megrendeléseket is letudom. Legközelebb jó esetben egy hónap múlva varrok újra abból a típusból.

Na de mégis, amelyiket a legjobban szeretem csinálni az a futó róka, a tacskó a régebbiek közül és a boci meg a kaktusz az új kedvenc a kitűzők közül és a totoros filccel bélelt a láncok közül.

Ó, meg az olyan egyedi megrendelések, amik nagyobb kihívást jelentenek. Épp pár napja kerestek meg, hogy nem készítenék e Star Wars és DC comic babákat, már nagyon várom, hogy elkezdhessem őket. Ha épp nincs ilyen egyedi megrendelés, akkor magamnak varrok, főleg, amikor már nagyon feszít, hogy semmi újat nem csináltam, csak a régieket ismételgetem. Így született meg nemrég a grumpy cat bross is. 

 

 

 

 

 

 

3. Mindig tudtad, hogy ezzel szeretnél foglalkozni? Mikor tudatosult benned, hogy ez nem csak hobbi lehet...

Reméltem. Amikor már majdnem befejeztem az egyetemet körvonalazódott a dolog, hogy szeptembertől ténylegesen belevágok, így nekiálltam boltokba jelentkezni, kapcsolatokat kiépíteni stb. Plusz már említettem, hogy lökést is kaptam, na jó inkább nevezzük rugdosásnak. Hogy igenis van hozzá érzékem, tehetségem, sokan szeretik, amit csinálok, sőt a legfontosabb, én szeretem, amit csinálok. Valahogy így lett olyan munkám, amit szeretek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Mivel biztatnád a most kezdő alkotókat, milyen utakat válasszanak, értem ezalatt online marketing vagy vásár...van valami biztos recept?

Elsősorban rengeteg bátorságot és kitartást javasolnék, hiába önmagában a kreativitás, ha ez a kettő nincs, nem jutunk előre. Plusz elengedhetetlen a több lábon állás, főleg a kezdeti időben. A mai napig több tartaléktervem is van.

Aki ezeket mind érzi magában, annak bátran mondhatom, hogy vágjon bele és hozza létre a saját kis vállalkozását.

Az, hogy online vagy vásár eléggé habitus függő. Kezdetben engem a zárkózottságom terelt az internetes eladás felé, itt valahogy könnyebbnek éreztem. Nem az. Idő kellett, amíg megtanultam eladni magam, hogy bátorságom legyen eladni azt, amit csinálok. Ami nagy előnye, hogy kevesebb az anyagi vonzata, nem kell hatalmas árukészletet felhalmozni és könnyen kaphatunk visszajelzést a munkánkkal kapcsolatban. Hátránya talán a napi minimum egy, de van, hogy három óra befektetése az internetes felületek gondozásába. Mindent fotózni, közösségi oldalakat fenntartani, vevőkkel kommunikálni, boltok töltögetése és még sorolhatnám. Például a saját blogomat is írni kéne, de egyszerűen nincs rá elég időm.

Vásározás, amennyire féltem tőle, annyira tetszett. Bár rögtön mély vízbe ugrottam életem első vásárával, nem merném tiszta szívvel ajánlani mindenkinek. Legjobban talán egy stresszes, tömött vizsgaidőszakhoz tudnám hasonlítani az egészet, aminek a végén jön a jól megérdemelt fellélegzés, hogy igen megcsináltam. Idén elhatároztam, hogy tavasztól havi 1-2 alkalmat mindenféleképpen bevállalok, ha az időm engedi. Előnyként a hangulatot, könnyű új ismertségek kialakítását és persze a vevőkkel való közvetlen kapcsolatot említeném, olyanokhoz is eljuthatunk, akik nem igazán használnak internetet a vásárlásokhoz. A karácsonyi vásárok végeztével napokig le se lehetett vakarni a vigyort a képemről, annyi szépet kaptam tőlük. Borzasztóan feltöltött energiával. Hátrány a stressz, a kicsit nagyobb anyagi befektetés és nem lehet garantálni, hogy ezek azonnal megtérülnek. 

 

5. Mik a terveid?

Tervem az sok van, ahogy már korábban is írtam időm nincs, de rajta vagyok a hatékonyabb időbeosztáson. Nemrég egy kis füzetben kezdtem el vezetni azokat a dolgokat, amik ötletként felvetődnek vagy épp mindenféleképpen be kell szereznem, el kell végeznem ahhoz, hogy tovább fejlődhessek. Persze így is hihetetlenül sokat fejlődtem az elmúlt évek során, ez természetesen csak akkor vehető észre, amikor ugyan az a típusú filc kerül a kezembe, csak épp 1-2 év különbséggel készítettem őket.

Két nagyobb projekt van tervben a közeljövőben, az egyik a telefon, tablet és kindle filccel díszített tokok készítése, de ami még ennél is közelebb áll hozzám, az a babák és játékok varrása. Szeretem amikor örülnek a filceimnek, hogy felnőtt emberek újra egy kis időre gyerekké változnak, attól, hogy kitűzik magukra. Mégis úgy érzem, hogy nincs őszintébb öröm a gyerekekénél, amikor hosszabb-rövidebb időre elválaszthatatlan kis barátra lelnek egy darabka anyagban.

 

Nyitvatartás

A webshopunkból megrendelt terméket előre egyeztetett időpontban Budapesten a Horánszky utca 5 szám alatt tudja átvenni. 

Kövess minket a Facebookon is

Elérhetőségeink

  • 1085 Budapest Horánszky u. 5 (Átvételi pont)
  • +36 70 300 2277

 

Scroll to top